Behandling af angst

Hvordan føles angst?

Angst og angstlidelser, i deres forskellige former, er blandt de hyppigst forekommende psykologiske problemer.

Angst er samtidig en helt almindelig følelse, som vi alle vil opleve i forskellige former og i varieret intensitet i løbet af livet.

Angstfølelsen mærkes kropsligt ved, at hjertet banker hurtigere, du sveder, ryster, din vejrtrækning bliver hurtigere, og du spænder op i kroppen.

Følelsesmæssigt viser angsten sig som uro, anspændthed eller panik og kan være blandet med vrede, skam eller depressive følelser. Når angst bliver hæmmende for din livsudfoldelse, kan det kræve professionel behandling.

Hos Psykologcentret Israels Plads i København K tilbyder vi behandling af angst og depression hos dygtige og professionelle psykologer.

Har du brug for behandling af angst?

Angst kan opstå af mange forskellige grunde, som kan blive afklaret i samtalen med en psykolog. Det kan være, at du er udsat for et for stort arbejdspres. Der kan være forhold i din tilværelse og baggrund, som er uafklarede eller ubearbejdede – og som du troede, du havde lagt bag dig. Eller der kan være helt andre forhold, der spiller ind.

Ofte er problemet med angst, at det bliver en ond cirkel, hvor du, for at undgå angsten, trækker dig fra flere og flere situationer, og dermed begrænser dig selv og din livsudfoldelse. I sådanne tilfælde vil en vigtig del af behandlingen være at få hjælp til at bryde denne adfærd og på en tryg og kontrolleret måde få støtte til at møde nogle af de situationer, du er bange for.

​Der findes forskellige typer af angst. Dem kan du læse mere om​ her. Du er også meget velkommen til at kontakte os, hvis du har nogen spørgsmål til vores behandling af angst. 

Psykologer til angstbehandling