​Søg hjælp mod depression hos psykolog

Hvad er depression?

Depression er meget almindeligt og udbredt. Depression går ud over livsglæden og hæmmer energi og drivkraft. Følelser af udtrætning kan tage til over en længere periode og interessen for de fleste ting svækkes. Alting opleves tungt og uoverkommeligt, og overskud til at klare hverdagens aktiviteter kan mangle.

​Depression kan vise sig på forskellige måder. Nedtrykthed kan være et tegn på depression, som varierer fra tristhed til dyb fortvivlelse. Man kan typisk opleve selvbebrejdelser eller skyldfølelse i forbindelse med depression. Det kan gå ud over selvværdet og selvtilliden, og du kan have svært ved at se meningen med livet.

​Du kan derudover have svært ved at koncentrere dig – og begynde at isolere dig fra andre, fordi du ikke orker socialt samvær, da du ikke oplever, at du har noget værdifuldt at tilbyde.

Søvnkvaliteten kan også være berørt ved, at du enten sover alt for meget eller vågner meget tidligt om morgenen. Derudover kan appetitten være nedsat, eller du kan have en overdreven appetit.

​Nogen er meget triste og kede af det, mens andre har svært ved at føle noget overhovedet. De oplever sig i stedet lammet og kan have svært ved at komme igennem helt almindelige og naturlige gøremål, hvilket i sig selv kan opleves meget pinagtigt.

​Nogle gange viser depression sig ved en tendens til at være irritabel, ubeslutsom og opfarende. Andre kan opleve en indre uro eller rastløshed, som gør det svært at slappe af.

Angst er ofte også forbundet med depression. Belastning/stress kan udløse depression.

Behandling af depression hos psykolog

Behandling af depression hos en psykolog indebærer som regel, at symptomerne forstås i en meningsfuld sammenhæng med ens liv.

Der er, som oftest, et mønster i den måde, vi indgår i relationer til andre på, som kan være præget af fortidige relationer. Sådanne mønstre kan vise sig ikke længere at være hensigtsmæssige, hvilket kan hæmme eller forhindre en udvikling

Dette kan blive tydeliggjort i psykoterapi, hvor man kan arbejde med at komme ud af en mulig fastlåst situation.​

Hos Psykologcentret Israels Plads i København K tilbyder vi behandling af depression. Kontakt os og hør mere.​

​Psykologer til behandling af depression