Jalousi

Jalousi er en almenmenneskelig følelse. Når vi bliver usikre på vores betydning og værdi og bliver bange for at miste eller blive udelukket fra fællesskab, så kan jalousi opstå. Erfaringer fra opvæksten og/eller den aktuelle livssituation og en usikker selvfølelse har betydning for, hvordan vi oplever og udtrykker jalousi. I psykoterapi kan der arbejdes med jalousi og lignende følelser.

Jalousi kan opstå i forskellige sammenhænge og situationer. Der kan opstå mistænksomhed og kontrollerende adfærd i nære relationer. I parforholdet kan jalousi medføre konflikter og opleves generende og belastende for forholdet.​

Behandling

I psykoterapien kan man arbejde med at forstå problemstillingen. Man undersøger f.eks., hvad der udløser jalousi, og hvordan den kommer til udtryk.

Jalousi kan være forbundet med egen livshistorie, da følelsen ofte hænger sammen med tidligere relationer og eventuelle traumer.

En øget indsigt i hvad der udløser jalousien og de følelser, den medfører, giver nye muligheder for at håndtere jalousien eller forebygge, at den opstår.

Nedenfor fremgår hvilke psykologer, der tilbyder behandling af jalousi.

​Psykologer til behandling af jalousi